ايران
سه شنبه, ۶ اسفند ۱۳۹۸ ۱۴:۱۴
در پی ادامه شیوع بیماری کرونا در دستکم هشت استان ایران، منابع آگاه به ایران اینترنشنال خبر دادند تعداد تلفات جانی این ویروس به ۷۲ نفر رسیده است. این در حالی است که آخرین آمار رسمی اعلام شده از سوی مقامهای دولت ایران ۱۵ نفر است.
گزارشهای رسمی مقامهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در روز سهشنبه ششم اسفندماه از ابتلای ۹۵ نفر به این بیماری خبر میدهد؛ تعداد جانباختگان با افزایش مواردی در استان البرز و مرکزی ۱۵ نفر اعلام شده است.
با وجود گزارشها از افزایش شمار تلفات علیاکبر ولایتی، رییس بیمارستان مسیح دانشوری و مشاور رهبر ایران، از «فائق شدن وزارت بهداشت بر این بیماری» سخن گفته است.
اگر چه برخیرسانهها و همچنین کاربران در رسانههای اجتماعی همچنان خبر جان باختن شهروندان در شهرهای مختلف را منتشر میکنند، مقامهای رسمی همچنان بسیاری از گزارشها را رد میکنند.
روز دوشنبه احمد امیری فراهانی، نماینده قم، پس از انتقاد از وزارت بهداشت در این زمینه، از جان باختن ۵۰ نفر تنها در شهر قم سخن گفت.
این موضوع پس از ادامه مشاجره مقامهای وزارت بهداشت با او اکنون از سوی دبیر شورای عالی امنیت ملی برای آنچه که «راستیآزمایی» خوانده، به دادستانی کلی کشور ارجاع شده است.
گزارشهای رسمی؛ سه قربانی جدید
در شهر ساوه در استان مرکزی، رییس دانشگاه علوم پزشکی از مرگ دو زن سالمند در اثر ابتلا به این بیماری خبر داد.
همزمان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز جان باختن یکی از سه بیمار مبتلا به کرونا در این استان را تایید کرد.
علاوه بر این موارد کانال خبری امتداد گزارش داده است که در قم، مرکز شیوع کرونا در ایران، مجتبی فاضلی، مسئول اجرایی و مالی دفتر موسی شبیری زنجانی مرجع تقلید شیعه، بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده است.
اعضای خانواده و دفتر این روحانی تحت قرنطینه قرار گرفتهاند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایلنا، تاکنون موارد ابتلا در استانهای تهران، مرکزی، اصفهان، گیلان، مازندران، همدان، قزوین، البرز و گلستان و قم شناسایی شدهاند.
در تهران، معاون دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از مثبت بودن جواب آزمایش یکی از دانشجویان بستری شده در بیمارستان مسیح دانشوری خبر داده است.
در استان فارس نیز رییس دانشگاه علوم پزشکی ابتلای سه شهروند دیگر را تایید کرد.
برخی گزارشهای حاکی است به دلیل کمبود کیتهای آزمایشی،مراکز معاینه و امکانات بررسی آزمایشها در بعضی موارد تعیین نتیجه تستها تا ۷۲ ساعت زمان میبرد.
قم همچنان بدون قرنطینه؛ ادامه برگزاری مراسم مذهبی
با وجود سرعت بالای شیوع این بیماری، همچنان هیچ یکی از شهرهای آلوده در ایران از سوی مسئولان تحت قرنطینه قرار نگرفتهاند.
پیشتر گزارش رسیده به ایران اینترنشنال حکایت از آن داشت که با وجود تایید آلودگی و سرعت انتشار این ویروس در قم حسین طائب، رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، در جلسه شورای عالی امنیت ملی با قرنطینه شدن این شهر مخالفت کرده بود.
همچنین با آنکه طی روزهای گذشته بسیاری از مراکز و مراسم آموزشی، فرهنگی، دانشجویی و هنری در سراسر کشور لغو و یا تعطیل شدهاند، اما در برخی شهرها مراسم مذهبی همچنان ادامه دارد.
شامگاه دوشنبه رسانهها با انتشار تصاویری گزارش دادند که بر خلاف مصوبه شورای تامین استان قم در حرم «حضرت معصومه» مراسم نماز جماعت برگزار و حفاظهای نصب شده اطراف ضریح نیز برداشته شده است.
همزمان دستکم شش کشور منطقه از جمله عراق، ترکیه، افغانستان، ارمنستان و کویت همچنان محدودیتهای پرواز و سفر به ایران و از آن را ادامه میدهند.
شرکت هواپیمایی هما طی اطلاعیهای اعلام کرده که پروازها را برای بازگرداندن ایرانیان از ترکیه ادامه میدهد.
علی کاشانی، مدیر روابط عمومی فرودگاه امام خمینی، نیز از دیپورت کردن چند مسافر مشکوک به کرونا در پی تست دوربینهای حرارتی خبر داد.
عدم مراجعه متخصصان و پرستاران؛ کمبود امکانات
از سویی اخبار منتشر شده حاکی از آن است که در برخی بیمارستانها تعدادی از پرستاران و متخصصان برای رسیدگی به وضعیت بیماران آلوده به کرونا به محل کار خود مراجعه نکردهاند.
نماینده قم روز دوشنبه گفته بود که طی دو روز چهار متخصص ریهای که به بیمارستانهای قم اعزام شده بودند، این شهر را ترک کردند.
در همین زمینه، به گفته منابع ایران اینترنشنال، به پزشکان و پرستارانی که در قم از حضور در بیمارستان اجتناب کردند، اخطار داده شده است که باید علت غیبتشان را توضیح دهند.
در رسانههای اجتماعی کاربران در استانهای مختلف همچنان از فقدانماسک و ژلهای ضدعفونیدر داروخانهها و یا اجتناب از ارائه آنها از سوی داروخانهها گلایه میکنند.
با این حال علی رزازان، مدیر امور توزیع اداره کل دارو و مواد سازمان غذا و دارو، یکی از علتهای این مساله را «قصور مردم» دانسته و همچنین از شرکتهای واسطه نیز انتقاد کرده است.
او در گفتوگو با ایلنا کمبود این مواد در داروخانههای شهری را تایید و اضافه کرد: «ما بیش از نیاز کشور مواد ضدعفونی و ماسک داریم.»
همزمان، رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران از صدور مجوز برای واردات ماسکهای تنفسی خبر داد.
او اعلام کرد به بانک مرکزی ابلاغ کرده است که واردات ماسک اولویت اول دریافت ارز است و همچنین مجوز موقت برای تغییر خطوط تولیدی برخی کارخانهها نیز صادر شده است.